Soraya Re: ‘Delen is Helen jack’

Iedereen in mijn team mag haar zegje doen, Soraya heeft een week gestuiterd omdat ze het niet helemaal eens was met mijn vorige blog. ‘Opzouten met dat politiek correcte gedoe.’

Hoi Rabia,
Ik realiseer me dat je dit waarschijnlijk niet op prijs gaat stellen maar ik moet dit kwijt. Ik loop hier al een tijdje mee en heb nu besloten om het met je te delen.


Ik wil niks van je en hoef geen antwoord terug maar allereerst wil ik zeggen dat het me spijt. De persoon die ik was en de pijn die ik je heb aangedaan. Ik was een monster en ik heb vreselijke dingen gedaan. Ik heb gelogen en gemanipuleerd zonder er bij na te denken. Ik besef me nu hoe ziek ik werkelijk was en wat ik gedaan heb. De dingen die ik je heb laten doen zijn zo erg. In die tijd dacht ik er niet zo over na. Ik was verdwaald en probeerde te overleven op de manier die ik kende. 


Ik wil duizend maal sorry zeggen lieve Rabia. Het is te laat, ik weet het, maar ik moet dit kwijt. Ik word letterlijk misselijk als ik denk aan hoe ik was, wat ik deed en zei en hoe ik me gedragen heb. Alles heeft zn tol geeist en ik moet ermee leven. Ik ben er heel lang ziek van geweest. Gelukkig genees ik nu en kan ik sommige dingen recht zetten. Met jou zal dat niet gaan maar misschien kan mijn excuses een klein beetje helpen. Als ik daar een prijs voor moet betalen, so be it. Ik verdien dat.


Ik lees je blog af en toe en dan voel ik me zo schuldig, aan de andere kant maakt het me blij om te zien dat je zo mooi kan schrijven en hoe open je bent in hoe je met dingen omgaat. Ik voel dan trots. Het doet veel met me. 
Ik hoop dat alles goed met je gaat en dat je mooie mensen om je heen hebt. Je bent er zelf 1 en je verdient het beste. Jammer dat ik dat in die tijd niet zo zag. Maar ik ben geen monster meer. Ik kan nu zeggen dat ik oke ben en goeie dingen doe. Mijn wens is dat als je aan me denkt, dat je dat beeld kan veranderen en het plaatje kan laten rusten. 


Sorry voor mijn lange mail. Ik zou nog veel meer willen zeggen maar waarschijnlijk lees je het niet eens. Voor mij is dat oké en doet dit schrijven me al goed. 


Lieve groet,

Jack

Wat Rabia?

Gast, als je van te voren al weet dat we dit niet op prijs gaan stellen waarom mail je dan toch? Dit mailtje heb je niet uit compassie geschreven voor Rabia maar om de demonen in je eigen hoofd te sussen.

Weet je wat je Rabia 6 oktober 2013 hebt verweten? Je was zogenaamd naar ons theaterstuk geweest en je beweerde dat wij zielig aan het doen waren over wat er is gebeurd, dat wij jou van alles verweten en zelf niet onze verantwoordelijkheid namen voor ons leven.

Je komt tegen ons praten over verantwoordelijkheid nemen? 5 jaar therapie gehad en maar 2 sessies gemist. De 1e omdat ze na 10 jaar weer eens op vakantie ging naar Parijs en de 2de keer omdat ze thuis had gekotst van de migraine. Dat is toewijding en verantwoordelijkheid nemen.

Raap wil zo graag mensen aanmoedigen en helpen door haar eigen verhaal te delen dat ze er een hele fucking website van heeft gemaakt. Werkgevers hebben google en ze zullen nu bij elke sollicitatie al bij voorbaat denken dat ze een nutcase is en daddy issues heeft of whatever. Om nog maar niet te spreken over potentiele partners.

Waarom is het altijd dezelfde manipulatieve shit die je gebruikt in je verhalen? Je wil gewoon ‘checken’ hoe we emotioneel in het leven staan. Vallen we nog steeds voor je or did we grow a brain. ALTIJD kom je met een verhaal dat je ernstig ziek bent. Ernstig ziek? Laat me je uitleggen wat ECHT ziek zijn is.

Ma, heeft schizofrenie. Als ze thuis in de kliniek is maar ook als ze buiten op straat loopt. Ze heeft ook schizofrenie als er een politie agent of een andere autoriteitsfiguur langs loopt. Ze doet dan nog net zo maf. Haar schizofrenie kan ze niet zomaar even ‘aan’ of ‘uit’ zetten.

Jij bent een pooier, tegen je meisjes en je matties doe je stoer. Maar als er een politie agent langs loopt, ik weet dat je nu in jezelf lacht omdat je het antwoord natuurlijk al wel weet. Dan doe je opeens niet meer zo stoer met je pimp shit. Dan is het: ‘Goedenavond meneer de politie agent, nee, ik loop gewoon te chillen met haar en ik breng haar naar een feestje, vandaar dat ze er zo opgemaakt uitziet.’

Als je het vermogen hebt om in een bepaalde ‘rol’ te blijven zonder er tijdens of achteraf de consequenties van te ervaren dan ben je niet echt ziek Jack. Je hebt zeker een probleem maar ziek? Nee.

Je kan alles beweren in je mail, je kan 10.000x zeggen dat het je spijt. Jij hebt niet al die stinkende gasten op je gehad, jij hebt niet de meest ranzige seksuele voorstellen gehoord, jij hebt niet op je knieën een compleet vreemde een bj gegeven.

Toen Raab op bed lag te huilen heb jij haar geld gepakt en ben je weggegaan. Als je echt berouw gehad zou hebben dan had je haar niet gemaild (vlak voor de fucking kerstdagen???) en ons met rust gelaten. Laat haar gaan, we waren nooit vrienden en zullen dat ook nooit worden.

Raab, is nu gelukkig. Ze heeft vrienden en vriendinnen die voor haar door het vuur zouden gaan en een man die ons als team accepteert. Wij hebben de ballen gehad om hulp te zoeken en onze demonen for real aan te pakken. Je had een parel in je had jack and you fucked it up big time. We zijn over die hele prostitutie shit heen gekomen en ik vind het zelfs weer leuk om een bj te geven, wie had dat ooit gedacht?

Fuck you jack.