Enorme berg aan kennis over sekswerk eindelijk toegankelijk

 

Dinsdag 27 augustus gaat de e-learning Hulp en Zorg aan Sekswerkers van start. Want sekswerkers lopen bij artsen, hulpverleners en maatschappelijk werkers veelvuldig tegen stigma en gebrekkige kennis aan, waardoor ze vaak onnodig lang in vervelende situaties zitten. Zo meldt Expertisecentrum Seksualiteit Sekswerk en Mensenhandel van Stichting Humanitas, ontwikkelaar van de cursus. Humanitas ontwikkelde een lessenreeks met literatuur, opdrachten en video-interviews met experts. Aan het woord komen mensen die dwang en uitbuiting hebben ervaren, sekswerkers, psychologen, maatschappelijk werkers en onderzoekers.

“In de media zien we vaak dat er óver slachtoffers van mensenhandel en sekswerkers wordt gesproken. Hulp en Zorg aan Sekswerkers maakt een enorme berg aan kennis, van de doelgroep zelf én diverse ketenpartners gelijkwaardig toegankelijk. Eigenlijk kan iedereen wel wat van deze cursus gebruiken.” – Sekswerkdeskundige Yvette Luhrs.

 

Onderzoek liet zien dat er nog veel ontbreekt in de zorgopties voor sekswerkers. Kabinet Rutte III heeft daarom de ambitie om het netwerk van uitstapprogramma’s landelijk dekkend te maken.

 

“Praten over seksualiteit of sekswerk is zelfs voor hulpverleners niet altijd even vanzelfsprekend. Deze cursus biedt gedegen kennis voor iedereen die binnen het sociale domein sekswerkers treft.” -Prostitutie maatschappelijk werker Anke van den Dries. 

 

 

De lancering is afgelopen dinsdag geweest en het deed me enorm goed het resultaat te kunnen bekijken. Ik denk dat er zeer waardevolle informatie word gegeven en het beide partijen goed zal doen om elkaar (sekswerker en hulpverlener) te leren begrijpen. Keep up the good work! Aan de deelnemers en natuurlijk iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Stichting Humanitas

Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel

Pieter de Hoochweg 110

3024 BH Rotterdam

010 – 236 52 12

pmw@stichtinghumanitas.nl

www.humanitasexpertisecentrum.nl

      www.stichtinghumanitas.nl

      www.door2doorrotterdam.nl

instagram logowww.instagram.com/door2door.rotterdam/

twitter.com/Door2DoorRdam