Hooker vs Lady

Rabia_toenennu

Rabia, hoe was het voor je om na de prostitutie weer seks te hebben?’ 

Hier wil ik in het volgende blog antwoord op geven. Ik laat het feit dat ik er niet voor mijn lol in ben beland even buiten beschouwing. Ik ga proberen het zo objectief mogelijk uit te leggen. Sekswerker zijn is dus gewoon een baan. Zoals bij een baan word er van je verwacht dat je professioneel en kundig te werk gaat. Je leert zelf of krijgt uitleg van je werkgever hoe je zo effectief mogelijk je targets of doelen kan realiseren. Er zijn protocollen waar je je aan dient te houden. Ook bij prostituees dus.

Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden en die je moet weten. Als je dit niet doet dan zie je dat aan het einde van de dag aan de omzet. Met de daarbij horende consequenties. Ook is er een groot verschil wat je doet. Raam, club of escort allen werken zij weer heel anders. Ik leg uit hoe het bij het raam ging.

 • hoe presenteer je jezelf
 • hoe bepaal je wie er wel of geen potentiële klanten zijn
 • hoe onderhandel je over de prijs en de te verrichten handelingen
 • hoe waarborg je je eigen veiligheid als je eenmaal met de klant alleen binnen bent
 • hoe zorg je dat je zo hygiënisch en veilig mogelijk werkt
 • hoe zorg jij dat je voldoet aan de wensen en fantasieën van de klant
 • hoe zorg je ervoor dat je ergonomisch met je lichaam omgaat na de zoveelste klant
 • hoe zorg je ervoor dat beide partijen zich aan de gemaakte afspraken houden
 • hoe zorg je ervoor dat JIJ de controle behoud zonder dat de klant het door heeft
 • wat ga je doen als de klant drugs wil gebruiken
 • wat ga je doen als de klant zich niet aan de gemaakte afspraken houd terwijl je alleen in een kamer bent met hem
 • hoe ga je met verzoeken om waar je zelf niet aan kan of wil voldoen
 • hoe waarborg je je eigen veiligheid
 • hoe ga je met de klant om als deze niet wil betalen
 • wat ga je doen als er qua beschermingsmiddelen een ongelukje gebeurd
 • wat ga je doen al de klant onveilige seks wil
 • hoe ga je de tijd bijhouden
 • hoe ga je ervoor zorgen dat de klant langer blijft en dus meer betaald
 • hoe ga je ervoor zorgen dat de klant tevreden weggaat en nog eens terug wil komen
 • hoe ga je ervoor zorgen dat, als je het werk niet leuk vind, je er niet emotioneel aan onderdoor gaat

Dit is toch wel een aardig protocol waar je rekening mee dient te houden. Ik leerde dat veel meiden hele goede onderhandelingsvaardigheden hadden. Als ze deze vaardigheden in het zakenleven zouden toepassen dan zouden ze heel succesvol kunnen zijn. Toch zag ik ook een bepaalde hardheid. Ik was vaak bang dat ik deze niet meer van me af kon zetten. Ik moest dus weer leren om zacht te zijn.

‘Rabia, je moet een slim vosje zijn’ zei een goede vriendin me wel eens. Die ik trouwens in de prostitutie heb ontmoet.

‘Mooi verhaal, maar ik wil weer zacht zijn. Ik wil niet dat ik telkens, als ik seks heb, ik het gevoel heb dat ik moet performen. Het protocol moet uit mijn systeem!’ zei ik dan.

Controle, controle controle dit MOEST ik hebben. Soraya heeft geleerd dat als je dit niet hebt je een hele hoge prijs zal moeten betalen. Gelukkig durfde mijn vriend Soraya te overtuigen dat wij beide veilig waren bij hem. Dit deed hij op een hele liefdevolle manier.

‘Controle? Hier heb je een blinddoek ma Cherie, weg controle, ga maar liggen en je mag alleen maar geluid maken als je het echt fijn vind!’ 

Het enige wat hij dan deed was naar me kijken en kusjes op geven. Ik werd helemaal gek (ik kan je vertellen dat het niet van opwinding was…) Zweten, hartkloppingen, bijna overgeven en heel veel huilen was het in het begin. Soraya was als een wild paard aan het steigeren. Ze moest en zou de controle behouden zodat ik geen gevaar zou lopen of pijn gedaan zou worden. Ik betrapte mezelf er soms op dat ik op de tijd aan het letten was en dacht:

‘Wat ben ik toch weer aardig vandaag, ik heb je zo en zo veel honderd euro bespaard…’

Ik heb het er veel over gehad met mijn psycholoog. Zij zag al snel dat het veel dieper zat. Als kind heb ik me zo machteloos gevoeld alsof ik geen controle had over dingen die om mij heen gebeurde. Als jonge vrouw leerde ik dat seks een controle middel kon zijn. Onbewust durfde ik deze niet op te geven. (Zelfreflectie is soms echt heel pijnlijk maar ook bevrijdend als je het gewoon voor jezelf kan toegeven)

‘Rabia, het is aan jou de kunst om je niet te focussen op de daad. Probeer van het moment te genieten geef je over aan hem.’ 

Het was niet alleen in de slaapkamer dat ik me niet kon overgeven maar ook in het dagelijks leven. Ik leerde zaken over te dragen aan anderen. En er vertrouwen in te hebben dat ze geregeld zouden worden. Het was niet nodig dat ik altijd maar alles zelf en alleen deed. Gezamenlijke opdracht? Oke, ik doe dit en jij doet dat. Dan en dan moet het klaar zijn en ieder levert zijn/haar aandeel.  Door dit te doen bespaarde ik mezelf heel veel energie! Ik was niet meer helemaal op aan het einde van de dag. Zo groeide mijn vertrouwen en loste de slaapkamer uitdaging zichzelf op.

Als kant note wil ik jullie laten weten dat ik me echt heel erg ongemakkelijk voelde toen ik dat lak pak aan had. Wellicht zul je wel gedacht hebben ‘zo zo sexy hoor!’ maar zo voelde ik me niet. Ik vind mijn wekelijkste fotoshoot heel leuk maar bij deze voelde ik dat Soraya niet blij was. Ik heb met Soraya afgesproken dat we dit pak binnenkort ritueel gaan verbranden. Bij de foto met de blauwe jurk voelde ik me weer gewoon  Rabia zoals ik ben…rond en zacht…met Soraya als beschermer. Zij heeft de prostitutie dragelijk gemaakt, dankzij haar ben ik er nog…wij zijn een team…