Rabia Pearl

Rabia Pearl_Blog1

Hoi hoi,

Leuk dat je mijn blog leest. Ik ben Rabia Pearl, 31 jaar en woon in Rotterdam. 13 april 2015 ben ik afgestudeerd als medewerker maatschappelijke zorg (MBO niveau 4) en persoonlijk begeleider gehandicapten zorg. Het is een leuke opleiding en ik heb er heel veel geleerd.

Mijn werkvelden waren:

  • Psychogeriatrie (ouderen met psychische klachten als dementie, parkinson, persoonlijkheidsstoornissen etc.)
  • Gehandicapten zorg (basisschool voor kinderen met een fysieke of geestelijke beperking)
  • Verslavingszorg
  • Dakloze zorg
  • Psychiatrie (schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, post traumatische stress stoornis, borderline, narcistische persoonlijkheidsstoornis, depressie, angststoornissen etc.)

Heftig! Denk je nu wellicht, dat is het ook zeker maar de grap is dat ik zelf ook Post traumatische stress heb en een persoonlijkheidsstoornis. Ik ben niets meer en niets minder dan zij. Ik weet als geen ander wat ze voelen en hoe het is om door het leven te moeten gaan met een litteken die voor niemand zichtbaar is.

In mij zit een heel erg beschadigd klein meisje die ik Parel heb genoemd en een hele boze jonge vrouw die ik Soraya heb genoemd. Het zijn geen opzichzelfstaande persoonlijkheden in mij, zie het meer als verlengstukken van mijn eigen persoonlijkheid. Tijdens mijn jeugd, vroege adolescentie en soms nog heb ik dissociatie, dan voelt het alsof Rabia Pearl er fysiek wel is maar geestelijk ben ik dan afwezig. Het splitsen van lichaam en geest, yogi’s doen dit ook als ze bijvoorbeeld over hete kooltjes lopen. Ze voelen de pijn gewoon echt niet. Of Tibetaanse monniken die heel diep in trance zijn.

Dissociatie is een beschermingsmechanisme van je brein. Vaak komt dit voor tijdens het ervaren van een trauma, het eraan terug denken of als de persoon in een situatie verkeert die lijkt op het trauma.

Ik heb mezelf geleerd om dit zo goed mogelijk te verbergen maar mensen die mij heel goed kennen zullen een verandering in mijn gedrag opmerken. Als ik bang ben, me bedreigd of verdrietig voel. De blik in mijn ogen die ineens verandert.

Op mijn 27se besloot ik een team met ze te worden. Ze zijn er niet voor niets en het is aan mij de taak om naar ze te luistern. Wat willen Parel en Soraya mij vertellen? Waar zitten ze nog mee? Want de enige manier om over een trauma heen te komen is, om er gewoon even tijd en aandacht aan te geven. Ik weet donders goed wanneer Parel bang is. Ik weet heel goed wanneer Soraya boos is en helemaal uit haar stekker gaat. Ik heb ze te lang genegeerd en onderdrukt.

Het is, en vooral van Parel, mijn wens om iedereen met een trauma te laten zien dat het ook voor hen mogelijk is om succesvol en gelukkig te worden! Ik heb Parel beloofd om onze avonturen op te schrijven. Om te vertellen wat ze heeft meegemaakt. Nog voor ik mijn diploma in mijn handen had heb ik met mijn theaterstuk, korte documentaire en mijn ervaring delen misschien al 50.000 mensen aangemoedigd!

Jezelf leren kennen is het aller aller moeilijkste wat er is en vereist kei hard werken, zelf reflectie en heel veel moed. Toch geloof ik met heel mijn hart dat dit het mooiste cadeautje is wat je jezelf kan geven.

Ik heb besloten me toe te wijden aan het bloggen en over mijn leven, gevoel en visie te schrijven. Het verleden heden en de toekomst verpakt met een filosofisch strikje. Het was ten slotte de Filosoof Socrates die me leerde: “Know Thyself”.